Camus szerint az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik.  A leveleken kívül a szilva, az alma, a szőlő, a csipkebogyó, a krizantémok és hortenziák apró virágai… A kellemesen meleg, simogató napsugarak ezernyi színt csalnak elő. De ha elbújik a Nap a felhők mögé, hűvös lesz és szürkeség.

Nyolc éve, szeptember közepéről különösen meleg napokra emlékszem, ezek közül a legszebb az volt, mikor Veronikánk megszületett. Már délután hat óra volt, mégis felragyogott a Nap, az igazi is ? Volt még néhány fényes hetünk, aztán jött az igazi szürke ősz. A leányzó még picike volt, csak aludt és evett, legtöbbször mindkettőt a karomban, a hintaszékben vagy az ágyon ülve. Elaludt, megpróbáltam letenni, felébredt, így egy idő után feladtam a próbálkozást, és ültünk tovább. Talán a Story 4-en futott akkoriban A farm, ahol élünk ? Egyre korábban sötétedett, nem szerettem azokat a délutánokat, mikor csak ketten voltunk itthon. A leghosszabb az a délután volt, mikor áramszünet miatt egy-másfél órát sötétben ücsörögtünk, baba a karomban, felállni nem mertem, mert felébred, mit csinálok egy síró picivel a sötétben, hogyan találok bármi világító alkalmasságot… Így nyolc évvel és két gyerkőccel később már megmosolyogtató ez a kétségbeesésem ?

Kell a fény. Nekem különösen. Évekkel ezelőtt láttam külföldi webáruházakban mintázott üveg lámpákat, kerestem a lehetőséget, hogy én is készíthessek, de egészen tavalyig nem találtam meg a hozzávalókat. Azóta készült már néhány, kicsit hosszabb szünet után a napokban ez:

Esküvő, házavató, születésnap, vagy csak úgy, alkalom nélkül, bármikor, bárkinek jó lehet ez a lámpa, színben is nagy a választék. Ízelítőül:

A hangulatlámpa 19×19 cm-es, ledes fényfüzér világít benne. A németjuhász azonnal vihető, a többi 11.990 Ft-ért rendelhető e-mail-ben vagy Messenger-üzenetben. Újabb minták is lesznek hamarosan 🙂 Ha egyedi kívánságod van, beszéljünk róla 🙂